Услуги

Преглед и лечение

Наша основна грижа е да се чувствате комфортно на стоматологичния стол. При първото посещение ще направим пълен преглед на зъбите , венците , състоянието на захапката. Ще обсъдим индивидуалната ви нужда от лечение , възможностите и начините за постигане на по-добро орално здраве. Съветваме да посещавате поне веднъж годишно зъболекар, за да се откриват в най-ранен стадий възможни проблеми. Съветваме да водите децата си от малки на редовни профилактични прегледи . 

Орална хигиена

Мотивация и инструкции за орална хигиена - Чистотата е здраве!

Най-доброто лечение е предотвратяване на заболяването. Погрижете се за здравето на своите венци и зъби днес, спестете пари и в бъдеще.

Профилактични дейности

 • Периодични контролни прегледи на всеки 6 месеца
 • Силанизиране - Покриване на дълбоките фисури на дъвкателните зъби с цел предотвратяване на развитието на кариес
 • Професионално почистване на плаката и зъбния камък
 • Използване на флуорни лакове, предотвратяващи развитието на началния кариес

Обучение за провеждане на индивидуална хигиена и помощ при избора на подходящи средства за хигиена – четка, конец, паста и вода за уста.

Ортодонтия

Специалност в денталната медицина, която се занимава с диагностика, профилактика и лечение на зъбни и лицеви отклонения.

 

Ортодонтия не означава само естетика и "красива усмивка", ортодонтията е здраве на зъбите и целия орален комплекс. Целта на лечението е постигане на максимален индивидуален хармоничен вид.

Лечението няма възрастови ограничения.

Орална хирургия

Последната стъпка от лечението на неспасяем зъб е неговата екстракция( изваждане).

Кариесология

Всеки кариесен процес, нарушаващ цялостта на зъба ще ви създаде проблем в бъдеще ако не бъде отстранен. Затова ви препоръчваме да лекувате малките кариеси навреме . Съвременните обтурации( пломби) са надежни и естетични и дават възможност при ранно лечение да запазите зъба си дълго време.

Извършваме

 • Консервативно лечение на кариес и неговите усложнения
 • Биологично лечение

Ендодонтия

Кореновото лечение представлява отстраняване на инфектирана пулпна тъкан от зъбния канал, дезинфекция с помощта на определени разтвори и херметична  обтурация на кореноканалната система . Качественото ендодонтско лечение позволява да се съхрани зъбът в продължение на години, а ненавременното лечение води до формирането на огнища на инфекции в костната тъкан и загуба на зъба.  Запишете си час за консултация и проверете възможно ли е да бъде спасен наглед безнадежден зъб.

Парадонтология

Най-общо заболяванията на зъбодържащия апарат (венците и подлежщата кост ) могат да бъдат по-леки - гингивит (възпаление на венеца), свързани с обратими промени, при адекватно лечение и промяна в оралната грижа. По-тежки форми на заболяване, нуждаещи се от по-продължително и интензивно лечение , са свързани със засягане на подлежащата костна структура. Първата стъпка включва почистване с ултразвук (скейлинг), и заглаждане на кореновата повърхност . Тези процедури премахват плаката и зъбния камък от зъбната повърхност, помагат на оздравителния процес и свиването на джобовете, което от своя страна пречи на повторното им натрупване.

Лечение на:

 • Гингивити и пародонтити
 • Почистване на зъбна плака и зъбен камък с ултразвуков апарат и полиране с „ Air Flow”

Естетична стоматология

Ако сте недоволни сте от цвета или формата на своите зъби или имате колебания относно усмивката си - заповядайте на безплатна консултация . Всеки човек е уникален и индивидуален. Затова ние ще ви помогнем в избора на правилно лечение , което е в хармония с чертите на Вашето лице:

 • Фасети
 • Циркониеви корони
 • Директни и индиректни възстановявания

Избелване на зъби          

Избелване на зъби

Консумацията на кафе, чай, червени вина, храни съдържащи оцветители, проведено ендодонтско лечение с пълнеж влияещ върху цвета на зъба, травми на зъбните тъкани  , при които е имало кървене в пулпата , водят до появата на неестетично оцветяване на зъбните структури.  След провеждане на професионална орална хигиена и лечение на засегнатите от кариес зъби, в стоматологичния кабинет може да се проведе професионално избелване. Най- общо зъбите се изолират върху тях се прилага избелващ агент и се активира. Резултатът настъпва значително по-бързо от домашното избелване, а и е по-безопасно. В рамките на няколко посещения може да се постигне избелване от няколко степени по скалата на зъбната разцветка. Ако искате да имате по-бяла усмивка, ние ще ви предложим това , което е най-доброто за вас!

Детска дентална медицина

В нашата практика с удоволствие работим с деца. Изключително важно е ранното и навременно лечение на кариесите както на млечните , така и на постоянните детски зъби . Освен , че води до намаляване на щетите по зъбите на вашите деца , спомага за изграждане на правилни здравни навици и намаляване на разходите за бъдещи лечения. 

 

 Contact Us

  Д-р Георги Стоилов  - 0888 603 563

  Д-р Мария Стоилова  - 0886 801 382

  Д-р Сашо Тодоров  - 0897 290 913

   Email: st_dent@abv.bg

 

Follow Us

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin